0

Potraviny, které dokážou hydratovat pokožku. Zařaďte je do svého jídelníčku 

Potraviny, které dokážou hydratovat pokožku. Zařaďte je do svého jídelníčku

Není tajemstvím, že lidský organismus prakticky z třetiny je tvořen ryze vodou. Ta je důležitá pro jeho řádné fungování, zejména stojí za pružností a odolností kůže. Pokud vody není dostatek, lze očekávat, že se kůže začne pod tíhou dehydratace negativně měnit. I když celkovou hydrataci dokáže podpořit kvalitní kosmetika, umí to také řada potravin, které vodu zajistí zase zevnitř, nikoliv jen zvenčí. Jaké konkrétní potraviny dokážou pokožku skutečně hydratovat? 

Meloun 

Zejména v létě je neustále k dostání – meloun. Oblíbená, sladká, přesto s minimem cukru pochoutka, která je z devadesáti procent tvořena vodou. Kromě toho, že dokáže pokožku skvěle hydratovat, umí také posílit imunitní systém, jelikož obsahuje vitamín C. Nemusíte ho dokonce konzumovat jen tak, u televize, ale je skvělý také do zmrzlin nebo do smoothies nápojů.  

Pomeranče 

Věděli jste, že velké množství vody ukrývají také pomeranče? Napůl sladká, napůl kyselá záležitost, která je zase k dostání hlavně v zimním období. Jen málokdo ví, že vodou jsou tvořeny rovnou z osmdesáti a devadesáti procent.  

Stejně jako meloun, i pomeranče je možné konzumovat čistě jako svačinu u televize, ale také můžou být součástí smoothies nápojů nebo je můžete vymačkat do fresh džusů. 

Nakládané okurky 

Co rozhodně řadu čtenářů překvapí jsou nakládané okurky, které mají v seznamu potravin, jež dokážou hydratovat naši pokožku, své čestné místo. Je velká škoda, že se používají pouze jako doplnění nebo zvýraznění chuti do mnoha jídel, konzumovat bychom je měli podstatně více.  

Stejně jako klasické okurky, i ty nakládané obsahují vodu z devadesáti procent. Na vznik potřebného množství tekutin mají také koření a další tekutiny použité v nálevu.  

Vývary a polévky obecně 

Se zimou přichází čas také na polévky, které se budou opět konzumovat ve velkém. Což naše pleť ocení, protože právě polévky a vývary především jsou zdroje potřebných tekutin. A tak se s přicházejícím chladným obdobím o polévky neošiďte. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.