Jak připravit zeleninu pak choi?

pak choi

Oloupat, nakrájet a očistit pak choi. Rozdělit části zeleniny (listy, řapík). Osmahnout přílohu. Přidat cibuli, chilli a koření. Smíchat a restovat. Nalít vývar/olej. Osolit a opepřit podle chuti. Smažit až do změknutí zeleniny. Podávat teplé.

  1. Rukou odlomte listy každého pak choi a vykrájejte čepelí.
  2. V hrnci rozpusťte trochu rostlinného oleje nebo másla a přidejte nasekanou cibuli, zelenou papriku nebo jinou zeleninu.
  3. Smažte po dobu několika minut, dokud nebude cibule měkká.
  4. Přidejte pak choi a restujte je po dobu několika minut, dokud nezměkne.
  5. Konečně přidejte sojovou omáčku podle chuti, ochutnejte a dochuťte solí a pepřem.
  6. Servírujte teplé s rýží nebo jako přílohu k dalším pokrmům.

 

Jak vypadá zelenina pak choi

Pak choi je druh zeleniny, která má bílé nebo žluté stonky a světle zelené listy. Je to oblíbená zelenina v Číně a jiných asijských zemích, a je to bohaté na vitamíny. Obvykle se vaří nebo se používá surová ve salátech.

Jak chutná zelenina pak choi

Zelenina pak choi má zvláštní výraznou, kyselou chuť. Je to jemně nasládlá a mírně hořká chuť s nádechem štiplavosti.