Konvektomat v běžné domácnosti nevyužijeme. Velmi důležitou roli ale může hrát v restauračních provozech. Bohužel, investice do tohoto přístroje začíná kolem deseti tisíc korun a končí klidně i ve stotisícových položkách. Proto spousta podnikatelů stojí před náročným rozhodnutím, zda do něj investovat, a když ano, tak do jaké kvality. Zde jsou jeho hlavní výhody.
Snadné použití a univerzálnost
Na to, abyste mohli začít konvektomat používat, nebudete potřebovat žádné speciální školení. Zvládnou to všichni zaměstnanci. Není to žádný destilační přístroj, ve kterém probíhají složité chemické funkce. S jeho použitím můžete získat úsporu prostoru, protože zvládne takové funkce, na které by bylo třeba využít více spotřebičů (gril, fritéza, mikrovlnná trouba atd.).
TIP: Sušičky potravin jsou stále oblíbenější.
Nižší náklady
Vzhledem k tomu, že konvektomat je univerzální, co se jeho použití týká (zastoupí více spotřebičů najednou), nemusí být pořizovací cena tak vysoká, jak se na první pohled zdá. Kromě úspory místa se můžete těšit taktéž z úspory finanční. Vzhledem k tomu, že toho zvládne tolik, umí konvektomat ušetřit také náklady na personál.
Kapacita
Konvektomat umí pojmout mnohem větší množství potravin než jiná zařízení. Díky němu tak může vaše kuchyně vyprodukovat na stejném prostoru větší množství potravin, a to bez toho, že by pokrmy utrpěly na kvalitě.
Modernizace
Současné konvektomat řadíme mezi velice moderní zařízení. Velká část jejich procesů probíhá automaticky, díky čemuž není vyžadována neustálá spolupráce člověka. To může opět snížit náklady na personál. Taková úprava pokrmů je velmi pohodlná a snižuje riziko lidské chyby.
Kvalita pokrmů
Vzhledem k tomu, že si konvektomat můžete nastavit podle určitého typu pokrmů, jsou pokrmy připravovány tak, že si zachovají maximum vitamínů a dalších živin. Kombinace horkého vzduchu a páry jsou k pokrmům mnohem přívětivější, protože neztrácí tolik vody a nevysušují se.