Rozvoz jídel využívá opět drtivá většina Čechů

Rozvoz jídel využívá opět drtivá většina Čechů

Rozvoz jídel se stal během jara jistou záchranou mnoha restauratérů. I když mnohé podniky rozvážkové služby zatracovaly, nyní jim vděčí za přežití. Otázkou v současné době je, jestli bude rozvoz jídel opět takovým spasitelem jako na jaře. Přece jenom se restauratéři a majitelé kaváren potýkají se stejnou situací – opět musí fungovat jenom skrze výdejní okénko a právě jenom skrze zmiňované rozvážkové služby. I když jsou znovu v obrovské nejistotě, statistiky jim nahrávají. 

Právě statistiky říkají, že Češi stále velice aktivně využívají rozvážkové služby. Nějak si zkrátka nemohou odvyknout na to, že jim jídlo přichází až domů. Je pravdou, že rozvoz jídel se preferoval i v době před koronavirem, ale když nový typ onemocnění udeřil, zájem o rozvoz jídel významně stoupl. Lidé zkrátka nechtěli přicházet do kontaktu s nakaženými, i když by je v restauraci možná ani nepotkali. 

Lidé zpohodlněli

Dokonce i během léta, kdy už restaurace byly otevřené opravdu normálně a lidé mohli navštěvovat své oblíbené podniky i fyzicky, preferovali především rozvážkové služby. Dalo by se konstatovat, že lidé zkrátka zpohodlněli, a i nadále si nechávali dovézt jídlo až ke dveřím. 

Podle statistik nic nenasvědčuje tomu, že by tomu v jiných měsících mělo být jinak. Spíše to vypadá, že situace bude ještě nějaký ten pátek naprosto stejná. Jelikož lidé odmítli navštěvovat opětovaně restaurace a stále využívali rozvážkové služby, řada z nich si ani neuvědomila, že k opětovanému zavření podniků došlo. 

Rozvážkové služby mají žně

Zatímco pro restauratéry je rozvoz jídel jejich posledním spasitelem, který je drží nad vodou, firmy zaměřující se na rozvážkové služby mají hotové žně. V mnoha městech České republiky jsou totiž právě tyto služby využívány. Zejména jsou využívány společnostmi, které si nemohou dovolit vlastního řidiče nebo které nemají k dispozici vlastního člověka, jenž by se o rozvoz jídel staral.