Díky jakým věcem načerpáte energii na celý den? 

Díky jakým věcem načerpáte energii na celý den?

Načerpat energii na celý den – to je hlavním úkolem rána. Jenže mnoho lidí po ránu dělá spíše takové kroky, které jsou požíračem energie. Abyste se však těšili z vysoké produktivity, abyste zároveň zachovali nejen svou mysl, ale i tělo zdravé, pojďte se seznámit s několika věcmi, s nimiž budete z energie po celý den opravdu čerpat. A ne, káva není tím hlavním pohonným motorem. Naopak byste ji ze svého rána měli spíše vyřadit. 

Zelený čaj namísto kávy 

Jak už bylo zmíněno, káva nemá ve vašem ránu své místo. Je to spíše stimulant, chvilková spása od naprosté únavy. Je lepší ji nahradit zeleným čajem, který má navíc vysoké množství antioxidantů, což zvyšuje celkovou odolnost organismu.  

Zelený čaj má dnes mnoho podob. V posledních letech se do popředí dostal hlavně čaj matcha, který je jednou z vůbec nejstarších odrůd zelených čajů v celém Japonsku. Oproti klasickým podobám tohoto druhu nápoje v sobě ukrývá ještě o chlup víc antioxidantů a o chlup víc vitamínů. Ať už se ale rozhodnete pro matcha, nebo dáte přednost zelenému čaji v klasické podobě, nejen, že vás nápoj naplní energií, ale také pomůže udržet koncentraci a sníží stres. 

Vstávat a cvičit 

Hned během probouzení si vzpomeňte na dva králíky z klobouku, kteří ihned po vstání z postele zvedali své tlapky a protahovali se. Cvičení po ránu je tím nejlepším způsobem, jak během dne udělat hodně práce a jak být o chlup kreativnější.  

Mnoho lidí si myslí, že je zapotřebí zamířit do posilovny. Nemusíte se však ráno honit, abyste do té posilovny dorazili. Stačí obyčejný jóga nebo krátký HIIT trénink, s jehož pomocí prokrvíte mozek. 

Čokoládo, pojď sem 

A i když se možná nacházíte v hubnoucím módu, mezi povolené potraviny spadají i vysokoprocentní čokolády. Mimochodem, věděli jste, že právě vysokoprocentní čokolády jsou ideálním zdrojem energie, kterou potřebujete pro celý den? Díky jednomu čtverečku sladkosti máte hned lepší náladu, což ostatně prokázal i průzkum tvrdící, že čokoláda ovlivňuje důležité části našeho mozku.