Receptu na špagety Carbonara, 2 druhy

recept špagety carbonara

Připravili jsme pro Vás dva druhy receptu na špagety Carbonára, oblíbených špaget, které se nejčastěji připravují.

Recept č. 1 na špagety Carbonara

Suroviny:

– 6 vajec

– 450 g špaget

– 200 g anglické slaniny

– 100 g sýra parmazán

– 2 stroužky česneku

– 100 ml mléka

– sůl a čerstvě mletý pepř

Postup přípravy prvního receptu na špagety Carbonara:

Připravte si specialitku špaget Carbonara. Na začátek osmahněte na oleji nakrájenou slaninu. Do stejné pánve vhoďte nasekaný česnek a přidejte uvařené špagety. Směs dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.

Na závěr smíchejte ve velké míse nasekané vajíčka, parmazán, mléko a směs smíchejte s špagety. Hotovou směs přesuňte do pánve a na středním plameni ještě chvíli pohrejte. Před podáváním Carbonaru ještě ozdobte lístky bazalky.

Recept č.2 na špagety Carbonara

Suroviny:

– 400 g špaget

– 200 g slaniny

– 2 vejce

– 2 lžíce smetany

– parmazán

– sůl a čerstvě mletý pepř

Postup přípravy druhého receptu na špagety Carbonara:

Uvařte si špagety podle návodu. Poté na troše oleje osmahněte nakrájenou slaninu a vmíchejte do ní rozšlehaná vejce. Čas od času přimíchejte smetanu, aby se směs nerozvařila.

Když je směs hotová, vložte do ní uvařené špagety a promíchejte. Dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem a posypte parmazánem. Hotová Carbonara se podává horká.

Další tipy na recepty a jídla: