Jaký je recept na ratatouille?

recept ratatouille

Hledáte recept na ratatuj? Podle webu recepty.com je na internetu více než 120 oficiálních receptů na Ratatouille.

Kde vznikl recept Ratatouille

Ratatouille (česky ratatuj) je recept, který pochází z jihovýchodní Francie. Je to tradiční francouzské jídlo, které se skládá z bramborového pyré, cibule, mrkve, papriky, baklažánu, rajčat a lžíce olivového oleje. Byl vytvořen ve 19. století v oblasti Provence a byl vyroben jako ekonomické jídlo, které mohlo být připravováno ze surovin, které byly snadno dostupné.

Recept na Ratatouille podle surovin:

– 4 lžíce olivového oleje

– 1 malá cibule, nakrájená najemno

– 3 velké rajčata, krájená na kostičky

– 2 stroužky česneku, rozetřené

– 1 malá paprika, nakrájená na kostičky

– 1 zralé baklažán, nakrájený na kostičky

– 2 lžíce sušené bazalky

– Stonek pórku, jemně nasekaný

– Sůl a mletý pepř

Postup přípravy Ratatouille (ratatuj):

  1. Na pánvi zahřejte 2 lžíce olivového oleje a přidejte cibuli. Orestujte, dokud není měkká.
  2. Přidejte rajčata a česnek a orestujte společně dalších 5 minut.
  3. Přidejte papriku, baklažán a bazalku. Orestujte je po dobu 3 minut.
  4. Poté přidejte zbytek oleje, stejně jako pórek. Orestujte ještě 5 minut.
  5. Nakonec osolte a opepřete dle chuti.
  6. Podávejte teplé nebo vychladlé.
  7. Dobrou chuť!

Jaký je nejoblíbenější recept na Ratatouille v česku?

Nejoblíbenějším receptem na Ratatouille je klasický francouzský pokrm. Ingredience: 2 velké cibule, 3 střední baklažány, 2-3 papriky (červené a/nebo žluté), 2-3 střední rajčata, 1 velká česneková stroužek, sůl, čerstvě mletý černý pepř, 2 lžíce olivového oleje, bazalka a tymián.

Postup:

  1. Cibuli, baklažány a papriky očistěte a nakrájejte na kostičky. Rajčata oloupejte, odstraněte semínka a také nakrájejte na menší kousky. Česnek oloupejte a nasekejte.
  2. Na pánvi rozpalte olivový olej a přidejte cibuli. Osmažte ji do měkka. Poté přidejte baklažány, papriku a rajčata. Osolte, opepřete a povařte 10 minut.
  3. Nakonec přidejte česnek a bylinky a ještě chvíli povařte. Ratatouille je hotové. Podávejte teplé nebo studené.

Další tipy na recepty a jídla: